Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁRUČNÍ PODMÍNKU

 

Děkujeme za Vaši důvěru vyjádřenou tím, že jste naší firmě zadali zakázku na provedení generální opravy motorů Vašeho automobilu, popřípadě jiného dopravního prostředku či kompresoru.

 

Výbrusy válců, broušení klikových hřídelí, opravy hlav a bloků motoru, opravy ojnic, předmontáže a další práce, které při opravách motorů provádíme, se řídí v maximálně možné míře předpisy výrobců motorů. Náhradní díly, které pro potřeby oprav motorů nakupujeme pocházejí od předních evropských i světových výrobců.

 

Všechny použité díly jsou po demontáži motoru umyty ve speciálním roztoku a dekarbonizovány. Při montáži motoru je kladen důraz na dodržení čistoty použitých dílů.

 

Přes výše uvedené skutečnosti vyžaduje spuštění a záběh takto opraveného motoru od počátku provozu větší míru ohledu než motor nový, což je i jedna z podmínek poskytnutí záruky.

 

Záruční lhůta: 6 měsíců od převzetí motoru, maximálně 12 000 km.

(Občanský zákoník § 646,654)

 

Podmínky záruky:

 

  1. využívání výkonu motoru do max. 90% jmenovitého výkonu po dobu 10 motohodin od prvního spuštění motoru, musí pracovat volně(včasné řezení převodových stupňů).

  2. využívání otáček motoru v rozsahu do 90% max. otáček doporučených výrobcem po dobu 10 motohodin od prvního spuštění motoru

  3. po prvním spuštění motoru, minimálně po dobu jedné hodiny, nechat motor běžet při volnoběžných otáčkách naprázdno bez zatěže a pro lepší mazání několikráte zvíšít otačky (platí pro motory s nuceným chlazením, ne pro motory motocyklové a motory bez nuceného chlazení a bez termostatu)

  4. u dvoutaktních motorů použít po dobu záběhu (cca 500 km) palivovou směs v poměru oleje a benzinu 1:33

  5. použití motorového oleje doporučeného výrobcem motoru

  6. první výměnu olejové náplně motoru provést nejdéle po ujetí 500 km nebo po 10 motohodinách

  7. druhou výměnu olejové náplně provést po ujetí 2000 km nebo po 40 motohodinách

  8. odbornou montáž a seřízení vstřikovacího zařízení u motorů diesel, odbornou montáž a seřízení karburátoru (popřípadě vstřikování) a zapalování u motorů zážehových

  9. další výměny olejů provádět v souladu s doporučením výrobce užitého oleje

  10. v případě poruchy motoru a nutné demontáže vyžadujeme osobní přítomnost pracovníka naší firmy

  11. předložení dokumentů souvisejících s provozem vozidla (např. provozní deník), doklad o odborném seřízení vstřikovacího čerpadla a vstřikovacích jednotek, nebo karburátoru, doklady a výměně olejů

 

 

V Hradci Králové 1.1.2023 Lopaur Jiří

 
 

 


Poslední fotografie


Kontakt

Brusírna válců Jiří Lopaur

Bieblova 566/5
Hradec Králové 3
500 03

tel.: 495 408 159
tel./fax.: 495 542 021
mob.: 603 494 707

brusirnavalcu@seznam.cz